Літатимуть без пілотів: у США вертольоти Black Hawk отримають “роботизований мозок”

Компанія Sikorsky, що входить до складу Lockheed Martin, отримала грант у розмірі 6 мільйонів доларів від Агентства перспективних дослідницьких проєктів Міністерства оборони США (DARPA) на встановлення системи автономного польоту ALIAS/MATRIX на експериментальний гелікоптер армії США Black Hawk з електродистанційним управлінням. Про це пише Interesting Engineering.

Повідомляється, що технологія MATRIX є ключовою частиною концепції безпеки Lockheed Martin, яка охоплює модернізацію гелікоптера Black Hawk, щоб випереджати нові загрози, що виникають. Впровадження “роботизованого мозку” нового покоління дасть змогу вертольоту функціонувати автономно, незалежно від того, чи перебувають на борту люди.

За словами віцепрезидента і генерального директора Sikorsky Річа Бентона, автономні вертольоти скоротять навантаження на пілотів, підвищать безпеку польотів і нададуть командирам гнучкість для виконання завдань у складних умовах.

“Солдати покладатимуться на вертольоти Black Hawk аж до 2070-х років, і модернізація літака сьогодні принесе дивіденди протягом десятиліть для нинішніх і майбутніх літаків армійської авіації”, — заявив Річ Бентон.

Очікується, що Sikorsky інтегрує систему MATRIX у вертольоти Black Hawk армії США у 2025 році. Крім того, у 2025-му вертольоти Black Hawk можуть отримати двигуни нового покоління GE Aerospace T901, які обіцяють кращу продуктивність, дальність і довговічність, ніж наявні.

Романчук Микола

Recent Posts

Провал Бреда Пітта потішив Анджеліну Джолі, і їй ніколи не подобалася його дружба з Джорджем Клуні

Володарка «Оскара» зосередилася на своїй роботі та проводить час з кількома дітьми після відмови від позову, в…

30 секунд ago

Тотальний контроль українців буде жорсткішим: НБУ готує нові обмеження на банківські перекази

Українці знову під прицілом фінансових регуляторів. Національний банк України вирішив, що поточного контролю недостатньо, і…

10 хв. ago

Кістки і закривавлений хвіст: маги з багатоповерхівки лякають сусідів у Києві

У Дніпровському районі Києва звичайний багатоповерховий будинок перетворився на центр містичної напруги. Місцеві жителі живуть…

20 хв. ago

При низькій температурі відключатимуть світло на 10-12 годин: коли настане момент повернення графіків

Українців попереджали про те, що з настанням холодів графіки відключень світла можуть повернутися. Найближчими днями…

29 хв. ago

Третина інтернет-провайдерів в Україні припинила роботу: які причини

З 1 жовтня українському малому бізнесу у сфері інтернет-доступу заборонено працювати по спрощеній системі оподаткування.…

38 хв. ago

Бояться зростання податків та девальвації: український бізнес масово виводить кошти з банків

Український бізнес панікує, і не без причин. За даними Нацбанку, у вересні обсяг коштів на…

46 хв. ago