Китай почав роботу з виробництва найнеобхіднішого виду зброї

Китай активізував роботу щодо створення зброї для боротьби з дронами.

Про це пише South China Morning Post. Як зазначається, влада КНР зацікавилася захистом від БПЛА, зробивши висновки з війни в Росії в Україні.

«Китай розглядає технологію боротьби з дронами як ключ до майбутнього успіху на полі бою. Китайських військових і приватних виробників закликали нарощувати зусилля з виробництва зброї для боротьби з безпілотниками після того, як вони побачили, наскільки вони ефективні у війні в Україні», – пишуть журналісти видання. 

Народно-визвольна армія уважно стежила за тим, як технологія використовується на полі бою, і перевіряла власні можливості на регулярних навчаннях. Зазначається, що Пекін вивчає різні способи боротьби з дронами, у тому числі британський лазер DragonFire. Командування китайської армії закликало створити «розумніші та високоефективніші» системи боротьби з безпілотниками.

Нагадаємо, гіперзвукова зброя Китаю виходить на новий щабель розвитку завдяки розробці вчених. Китайські вчені розробляють новий тип гіперзвукового глайдера із власним твердопаливним двигуном, здатного вражати цілі у будь-якій точці світу. 

До слова, Китай уважно стежить за ситуацією в Курській області і закликає всі сторони до деескалації конфлікту. Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Китаю. «Китай звернув увагу на ситуацію, що склалася (в Курській області Росії – «Главком»)», – йдеться в коментарі МЗС. Як зазначено в повідомленні, позиція Китаю в українському питанні залишається послідовною і чіткою.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

6 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

15 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

27 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

37 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

50 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago