Міноборони назвало трійку найпопулярніших бойових систем в Україні

За результатами опитування в застосунку для військових Армія+, Delta увійшла в трійку найпопулярніших бойових систем, яку військові використовують найчастіше. Серед лідерів також штабний комплекс «Кропива» та програмне забезпечення «Віраж-планшет». Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, згідно з опитуванням, кожен другий військовий щодня користується бойовими ІТ-системами. Серед найпопулярніших задач, які вирішуються за допомогою бойових систем, військові назвали «отримання інформації про ворога». А серед функцій, яких бракує, найчастіше обирали відповідь: «спілкуватися у зручному та захищеному чаті». Також згадували функції для розширення можливостей спостереження та аналізу на основі даних.

Б«ойові системи вже стали цифровою зброєю наших захисників на полі бою. І завдяки таким опитуванням військові можуть давати напрямки для посилення та масштабування бойових систем у війську. Зокрема, для такої екосистеми продуктів, як Delta , що вже введена в експлуатацію, та яку можуть безперешкодно використовувати в усіх підрозділах Сил оборони України», – зазначила Черногоренко.

Також повідомляється, що результати опитування вже проаналізувала команда Центру інновацій та розвитку оборонних технологій МОУ, розробника екосистеми продуктів Delta . Відповіді допоможуть скорегувати роботу розробників. Зокрема, у системі Delta вже ведеться робота над покращенням функціоналу чату для безпечного спілкування, який згадувався в опитуванні.

Зазначається, що в опитуванні Армія+ взяли участь близько 10 000 військових, які надали відповіді на шість питань щодо використання бойових систем.  

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Трагічний випадок у літаку: пілот помер під час польоту

Літак авіакомпанії Turkish Airlines здійснив аварійну посадку в аеропорту Джона Кеннеді в Нью-Йорку після того,…

27 хв. ago

Зміни клімату зробили зимовий відпочинок на місяць коротшим, ніж 50 років тому

На гірськолижні канікули чекає "похмуре майбутнє", оскільки зміна клімату сіє хаос на курортах по всьому…

37 хв. ago

Удар “Томагавком”: американська субмарина Georgia атакувала військові об’єкти хуситів (відео)

Підводний човен ВМС США з керованими ракетами USS Georgia завдав ударів по об'єктах угруповання хуситів…

45 хв. ago

Не відповідає Конституції: юристи Ради проаналізували законопроєкт про підвищення податків

Український парламент розпочав розгляд документа про підвищення податків, попри те, що Головне юридичне управління Верховної Ради…

52 хв. ago

Інформацію про ухилянтів отримуватимуть швидше: що зміниться

В Україні триває реформа військової мобілізації, спрямована на оптимізацію обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Нещодавно…

1 годину ago

Штучні риси обличчя та сильні набряки: пластичний хірург пояснив, що відбувається з обличчям Миколи Тищенка

Український ресторатор та політик Микола Тищенко помітно змінився зовні за останні п'ять років. Зовнішні зміни…

1 годину ago