РФ спорядила МіГ-31БМ “ядерними” ракетами “повітря-повітря”: аналітики вказали на дивацтва

Міноборони РФ заявило про початок третього етапу навчань “нестратегічних ядерних сил”. Йдеться про маневри з відпрацювання застосування тактичної ядерної зброї. При цьому росіяни демонстрували кадри підвіски на винищувач-перехоплювач МіГ-31БМ ракет “повітря-повітря” типу Р-33, пише Defence Express.

“На цих кадрах привертає увагу натягнута над МіГ-31БМ захисна сітка на випадок можливої атаки українських безпілотників, хоча дія відбувається на аеродромі “Велике Савіно” в місті Перм за 1500 кілометрів від кордону з Україною”, – пише видання.

Також аналітики зазначили, що росіяни обрали досить ризикований об’єкт, оскільки “Велике Савино” є аеропортом спільного користування, де постійно приземляються пасажирські літаки цивільної авіації.

Крім того, увагу аналітиків привернуло й те, що для цієї “гри м’язами” росіяни обрали ракету класу “повітря-повітря”, поставлену на озброєння ще в 1980-х роках, і щодо якої насправді не було даних про встановлення ядерної боєголовки.

“Дальність пуску цієї ракети залежно від модифікації коливається в діапазоні 120-160 кілометрів, а заявлена ймовірність ураження цілі однією ракетою – 0,65. Інакше кажучи, щоб гарантовано збити одну повітряну ціль, потрібно запускати відразу дві Р-33, хоча на перехоплювачі МіГ-31 можна повісити максимум шість таких ракет, – ідеться в публікації. – Тому з одного боку, можна піддати сумніву сам факт наявності “спецбоєприпасів” у росіян під ракети “повітря-повітря” типу Р-33. З іншого боку, слід зафіксувати сам факт, що військові РФ намагалися продемонструвати начебто можливе використання такого роду зброї”.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

40 секунд ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

8 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

13 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

19 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

30 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

31 хв. ago